donderdag 3 september 2015

Azijn maken

Met zoveel frambozen in de tuin een heerlijke frambozenazijn gemaakt.
Hoe?...Heel simpel.
Eerst de vruchten schoonspoelen en in een weckpot in het azijn zetten. Dan de pot voor een maand wegzetten op een koele donkere plaats. Want die framboosjes moeten al hun zoetigheid en kleur geven aan de azijn.

Na een maand begin je eerst de flesjes en/of potten uit te koken zodat ze super schoon zijn. Dit is allemaal voor de houdbaarheid van je product.
De pot met azijn en frambozen door een zeef halen. 
Ik heb verschillende recepten bekeken op internet, je kan het dus nog eens door een neteldoek doen zodat het echt heel heldere azijn wordt.
Maar ik ben meer het robuuste type, dus ik heb het 1 keer door een fijne zeef gedaan.
Er zal dus wat flardjes framboos terug te vinden zijn.
Nu heb je een zeer geconcentreerd mengsel, even proeven, en aanlengen met meer azijn.  
Overgieten in de schone flessen en/of potten.

Een leuk stempeltje gemaakt voor het labeltje, met het pas aangeschafte guts-setje, om het af te maken.

Mooie rood/roze flessen frambozenazijn om heerlijke dressing mee te maken.
Mmmmm
Het is echt het proberen waard.

Toedels, Jet





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Aanbevolen post

Zondagse klanken

Tijd voor blote voeten muziek  met dit prachtige weer. Toedels, Jet